Weersvooruitzichten Portugal


Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over het weer in Portugal. Klik hieronder op "klik hier" om direct het weersvooruitzichten van Portugal te bekijken. U wordt dan naar onze partnersite gestuurd, waar u terecht kunt voor weersvooruitzichten over vele verschillende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Wilt u meer informatie over het weersvooruitzicht van Portugal, dan kunt u onder aan deze pagina terecht.

Bekijk het weer in:


Kijk voor meer informatie op:

Weersverwachting Portugal
Weer in Portugal
Klimaat Portugal

Te vinden op:

Weersverwachtingen.NL

Weersvooruitzichten Portugal

Voor Weersverwachtingen.nl


Alle bestemmingen

Weersvooruitzichten Portugal

Wat het weer betreft zijn er grote verschillen in Portugal. De meeste toeristen gaan naar het zuiden toe. Daar is het in de zomer erg warm en droog, daar liggen dus ook de mooiste stranden. In het noorden is het allemaal een stuk minder. De temperatuur ligt in de zomer wel 10 graden lager dan het zuiden. Ook valt er veel meer neerslag. Aan de kust kan het in de zomer makkelijk 30 graden worden. Verder landinwaarts zal de temperatuur steeds hoger worden. 40 graden komt dan echt wel voor.

Portugal heeft een gematigd klimaat in het zuiden. Hete en droge zomers en milde natte winters. In het noorden is er een zeeklimaat. Koel is de zomer, zacht is de winter met veel neerslag.

Ruim 3000 uren schijnt de zon in het zuiden. De Algarve is het ultieme gebied voor al die zonaanbidders uit vele landen. Daar heeft Portugal heel slim op ingespeeld. Er is gezorgd voor schitterende brede stranden. Daarnaast zijn er vele appartementen en prachtige hotels in een snel tempo gebouwd. En dat gaat nog steeds door. Zo wordt de alsmaar toenemende stroom van toeristen opgevangen. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Talloze bars en restaurants verschenen op de brede nieuw aangelegde boulevards. En Portugal heeft ook bijzonder goed nagedacht over het nachtleven. De toerist wil helemaal vermaakt worden, dag en nacht. Vandaar dat er vele discotheken kwamen. Daar kun je doorzakken tot de volgende dag. Ja, dat zit wel goed in Portugal. Tel alles maar bij elkaar op en je hebt de ideale vakantie binnen handbereik.

Want dat kan in het noorden, in het hoge berggebied van Serra da Estrela. En daar is het in de winter echt wel mooi. Schitterende sneeuwlandschappen die je bijna nergens anders zult tegenkomen. Je kunt hier ruim drie maanden terecht voor de fijnste afdalingen.

Naar het zuiden in de zomer, naar het noorden in de winter. Maar waar wil je nu precies heen? Waar zullen de weercondities het beste zijn? Waar schijnt de zon het langst in de zomer? Wanneer kan ik nog verse sneeuw verwachten in de bergen van Serra da Estrela? Deze en nog veel meer vragen wachten op de juiste antwoorden. Maar waar kun je die dan vinden?

Voor al die antwoorden raadpleeg je de 7-daagse weersvooruitzichten. Ga je Portugal nog langer bezoeken dan is de 14-daagse weersvooruitzichten voor jou van toepassing. Deze weersvooruitzichten zijn op diverse websites te vinden. Na bestuderen en na vergelijken van vele mogelijkheden kom je dan te weten wat voor jou het beste is. Dan weet je onder andere welke periode het meest optimaal is. Je kunt dan gaan boeken. Dat is dat. En je vertelt het natuurlijk ook tegen je vrienden en vriendinnen over die ideale websites. Zij kunnen dan op deze manier veel meer te weten komen en wellicht ga je dan met een grote groep naar Portugal. Gezellig zeg! Met z`n allen lekker op het strand liggen bakken. Samen eten en natuurlijk stevig feesten in de nacht. Of met die groep naar het wintersportgebied. Weer eens wat anders dan altijd alleen op vakantie. Dankzij die voortreffelijke weersvooruitzichten.