Weersvooruitzichten Ierland


Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over het weer in Ierland. Klik hieronder op "klik hier" om direct het weersvooruitzichten van Ierland te bekijken. U wordt dan naar onze partnersite gestuurd, waar u terecht kunt voor weersvooruitzichten over vele verschillende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Wilt u meer informatie over het weersvooruitzicht van Ierland, dan kunt u onder aan deze pagina terecht.

Bekijk het weer in:


Kijk voor meer informatie op:

Weersverwachting Ierland
Weer in Ierland
Klimaat Ierland

Te vinden op:

Weersverwachtingen.NL

Weersvooruitzichten Ierland

Voor Weersverwachtingen.nl


Alle bestemmingen

Weersvooruitzichten Ierland

Ondanks dat Ierland niet het land is van de zonliefhebbers zijn de maanden juni, juli en augustus best wel aangename maanden. De temperatuur ligt ongeveer op 18 graden. Uitschieters tot 25 graden komen ook wel voor. Ierland heeft een echt zeeklimaat. Koele zomers en milde natte winters. Het vriest nooit in Ierland. Dat heeft te maken met talrijke depressies die het hele jaar doorgaan. Ook de warme golfstroom speelt hierbij een grote rol. Een ander kenmerk is dat het altijd waait. Vooral in de heuvels en op de grote vlakten. Op 230 dagen per jaar regent het in Ierland. In de hoofdstad valt de minste regen. Ierland is een ruig land. Vooral het zuidwestelijke gedeelte. Dat trekt toch vele toeristen aan, zeker uit Amerika. Maar ook uit andere Europese landen gaan er steeds meer heen. Zij komen hier genieten van de bijna ongerepte natuur. Zij komen wandelen door de ruige landschappen zonder daar veel mensen tegen te komen. Zij komen bewonderen en genieten van de oude forten en kastelen die opdoemen in de mist.

Ja. Ierland heeft prachtige stranden. Mooie rotsen met bijna verscholen baaien. Hier kun je lekker zonnen zonder het bloedheet te krijgen. De warmte is prima uit te houden. Dat is een fijne zomervakantie doorbrengen in Ierland.

Waar naar toe in de zomer? Deze vraag lijkt eenvoudig te beantwoorden maar dat is niet het geval. Ierland heeft best leuke badplaatsen voor jou in petto. De tweede vraag is waar de zon het langst zal schijnen. En hoe warm wordt het daar dan? Het zeewater, welke temperatuur? Kan ik nog regen verwachten in mijn vakantiebestemming? Hoe ziet het weer voor de komende week er uit, en hoe voor de komende twee weken? Rustig maar. Alles komt goed. Bekijk eerst eens op een website de 7-daagse weersvooruitzichten. Al een beetje gerustgesteld? Ga je langer naar Ierland toe, bekijk dan eens de 14-daagse weersvooruitzichten. Gedaan? Prima, je weet nu wel waar je aan toe bent. Je hebt je keuze definitief vastgesteld en een hotel bijgeboekt. Dan zit je wel snor, dan zit jij wel gebakken!

Toch een tegenvaller? Dat kan, zeker in Ierland. Zo kan de zon schijnen, zo kan het regenen of hagelen. En zo kan de zon weer te zien zijn. Dat is ook het fijne aan Ierland. Er is in dat land niets zo onvoorspelbaar als het weer. Ga bij een weertegenvaller eens naar Dublin. Daar kun je bijvoorbeeld geweldig shoppen. Ook de moeite waard is de stad Cork. Stap daar eens een kroeg in. Ga eens naar een restaurant. Laat je eens compleet verrassen in Ierland. En valt het weer de volgende dag weer tegen, ga dan eens een wandeling maken door het ruige maar uiterst boeiende landschap. Je komt daar vast nog wel een schaapherder met zijn kudde tegen. Ierland heeft een aparte charme dat geen enkel land heeft. De natuur is grillig en het weer is grillig. Deze combinatie is uniek te noemen. Daardoor gaan er steeds meer mensen naar Ierland. Ben je er één keer geweest, dan zul je beslist vaker gaan. Ierland blijft aan je trekken. Waarom…dat moet je zelf maar eens ontdekken. Je zult er in elk geval geen spijt van krijgen!