Weersvooruitzichten Finland


Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over het weer in Finland. Klik hieronder op "klik hier" om direct het weersvooruitzichten van Finland te bekijken. U wordt dan naar onze partnersite gestuurd, waar u terecht kunt voor weersvooruitzichten over vele verschillende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Wilt u meer informatie over het weersvooruitzicht van Finland, dan kunt u onder aan deze pagina terecht.

Bekijk het weer in:


Kijk voor meer informatie op:

Weersverwachting Finland
Weer in Finland
Klimaat Finland

Te vinden op:

Weersverwachtingen.NL

Weersvooruitzichten Finland

Voor Weersverwachtingen.nl


Alle bestemmingen

Weersvooruitzichten Finland

Het kan koud worden in Finland. Temperaturen van -50 graden in het noorden. Helsinki -34 graden. Dat zijn nog eens wintertemperaturen. De laagste temperatuur ooit gemeten was 51,5 graden onder nul! Maar Finland is ook in de zomer +25 graden. Toptemperatuur in Helsinki is 32 graden! Het land heeft een extreem landklimaat. Dus erg koude winters en milde zomers. Voor massatoerisme moet je niet naar Finland gaan. Zoek je rust, eindeloze sneeuwvlakten, meer dan 60.000 meren en meertjes maar ook genieten van het prima zomerweer, ga dan naar dit geweldig mooie en interessante land toe. En, mooi meegenomen, de prijzen zijn redelijk.

Er is veel sneeuwval. In het noorden ruim 85 sneeuwdagen per jaar. In het zuiden ongeveer 50. In Lapland kan het stevig vriezen, gemiddeld -20 graden in de winter. Aan de zuidkust van Finland wordt het dan -10 graden. Je kunt dus bijna overal terecht wat de wintersport betreft. Erg bekend inmiddels is Kilpisjärvi. De beste sneeuwcondities, de meeste rust, de mooiste schoonheid wat de natuur betreft. Ook Rovaniemi is een topper onder de wintersportplaatsen. Waar ga je dan heen? Ja, dat is best wel een moeilijke vraag. Het wintersportaanbod in Finland is gigantisch. En waar denk je dat de meeste sneeuw ligt? In welke plaats zal nog sneeuw bijkomen? Zal de zon ook nog tevoorschijn komen? Je wilt hier graag antwoord op krijgen. Hoe? Nou, eigenlijk is het erg eenvoudig. Ga eens de 7-daagse weersvooruitzichten bekijken. Er zijn websites genoeg hierover. Er is ook de 14-daagse weersvooruitzichten. Da`s nog interessanter, zeker als je van plan was wat langer te gaan. En na het bestuderen krijg je meteen de kriebels. Je wilt het liefst vandaag nog naar Finland!

De zomervakantie doorbrengen in Finland is een prima keuze. Juli en augustus zijn natuurlijk de beste maanden. Je vindt de beste en mooiste badplaatsen in het zuiden. Tijdens deze periode kan het makkelijk 25 graden worden. De stranden zijn lang, erg breed, in prima staat en je kunt je ideale plekje uitzoeken. En dat is erg aangenaam. Zelfs op het strand vind je rust. Geen kwetterende radio`s. Geen geschreeuw. Net zoals in de winter is er in de zomer een keuze uit plaatsen waar je naar toe kunt. Dat is prima want de ene badplaats is de andere niet. Je hebt er het hele jaar naar uitgekeken, je wilt het beste van het beste. Ga het internet op en bekijk dan de 7-daagse weersvooruitzichten. Deze weersvooruitzichten geven je alle informatie die jij nodig hebt om tot de juiste keuze te komen. Ben je van plan nog langer te gaan dan is er de 14-daagse weersvooruitzichten. Je hebt nu alle antwoorden gekregen. Je weet nu waar je naar toegaat. Gaaf hoor!

Elke dag skiën, elke dag in de zon liggen gaat ook wel eens vervelen. Je wilt ook wat zien van Finland. Mocht je in de gelegenheid zijn om Helsinki te bezoeken, doe dat dan. Wat een mooie en interessante stad. En eigenlijk is een dag tekort voor zo`n bezoek. Wil je de natuur in…je kunt echt uren en uren lang door grote bossen lopen zonder iemand tegen te komen. In Finland kom je echt tot rust. Hier kun je je ontstressen. De accu weer helemaal opladen. Welkom in Finland!