Weersvooruitzichten Belgie


Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over het weer in Belgie. Klik hieronder op "klik hier" om direct het weersvooruitzichten van Belgie te bekijken. U wordt dan naar onze partnersite gestuurd, waar u terecht kunt voor weersvooruitzichten over vele verschillende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Wilt u meer informatie over het weersvooruitzicht van Belgie, dan kunt u onder aan deze pagina terecht.

Bekijk het weer in:


Kijk voor meer informatie op:

Weersverwachting Belgie
Weer in Belgie
Klimaat Belgie

Te vinden op:

Weersverwachtingen.NL

Weersvooruitzichten Belgie

Voor Weersverwachtingen.nl


Alle bestemmingen

Weersvooruitzichten Belgie

BelgiŽ heeft een wisselvallig weerbeeld. BelgiŽ is ook geen groot land. Ondanks dat komen er maar liefst drie klimaten voor. Dat is uniek te noemen. De Ardennen heeft een gewijzigd landklimaat. Dit betekent dat de temperatuurverschillen best wel groot zijn in de zomer en in de winter. In het midden en het noorden is er sprake van een gewijzigd zeeklimaat. Daar zijn de temperatuurverschillen wat kleiner dan bij het gewijzigd landklimaat. Aan de mooie Belgische kust vind je een zeeklimaat. Hier zijn de temperatuurverschillen nog kleiner.

De meeste kou is natuurlijk in december, januari en februari. Dit geldt vooral voor de Ardennen. Daar valt de meeste sneeuw. Ook kan het in de Ardennen flink vriezen. De winter duurt daar langer dan de rest van BelgiŽ. Aan de kust valt natuurlijk de minste sneeuw en zal het niet vaak vriezen. Door het wisselvallige weer is het moeilijk precies te weten waar je heen wilt. Natuurlijk, naar de Ardennen, maar waar dan, en hoe zal het weer daar zijn, zal er sneeuw vallen gedurende mijn verblijf? En zo zijn er nog veel meer vragen waarop je een duidelijk antwoord wilt. En de antwoorden kun je te weten komen bij het bekijken van de weersvooruitzichten. Je wilt op korte termijn bekijken, zeg maar de 7- daagse weersvooruitzichten dan kan dat. Wil je nog langer gaan genieten en je wilt dan ook weten wat het wordt? Raadpleeg dan de 14-daagse weersvooruitzichten. De Ardennen zijn bijzonder geschikt om te langlaufen. Natuurlijk kun je hier ook geweldig skiŽn. Een sneeuwwandeling maken is echt geweldig om eens te doen en je krijgt hele mooie landschappen te zien.

In de Ardennen is de gemiddelde temperatuur 22 graden. Dat is erg hoog. In het noorden van BelgiŽ, de Kempen, wordt het `slechts` 17 graden. Een behoorlijk verschil in temperatuur op zo`n korte afstand. De kust is natuurlijk waar je heen wilt. Naar Blankenberge, Knokke of Oostende. De kust geeft je een prachtig en goed onderhouden strand. Je kunt heerlijk uitrusten en je neemt een duik in de zee. Wat voor jou de ideale tijd is om te gaan kun je te weten komen met de 7-daagse weersvooruitzichten. En je weet ook hoe warm het gaat worden. Hoe lang zal de zon op je bol schijnen. Hoe warm is het zeewater dan? Je krijgt op al jouw vragen de juiste antwoorden. En misschien heb je wel het geluk dat je veel langer gaat genieten in BelgiŽ. Bekijk dan eerst eens de 14-daagse weersvooruitzichten. Daar doe jij je voordeel mee, echt!

Ja, dat kan zomaar gebeuren hoor in BelgiŽ. Ondanks alle weersvooruitzichten kan het weer anders zijn dan voorspeld. JammerÖkom nou toch! Niks Jammer want je laat je vakantiedag niet bederven. Je gaat doen wat je nooit gedaan zou hebben. Je kunt als voorbeeld eens naar Brugge gaan. Ja, dat is echt een mooie en gezellige stad. Maar ook in jouw verblijfplaats is genoeg te zien, te doen, te ondernemen en van te genieten! Doe het, je zult er geen spijt van krijgen. En let maar op. In de avond komt jouw ideale weer weer terug. Je gaat morgen lekker skiŽn of langlaufen. Of je gaat morgen weer heerlijk luieren op het warme strand. Zie je wel, achteraf zijn die weersvooruitzichten zo slecht nog niet!