Weersvooruitzichten Oostenrijk


Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over het weer in Oostenrijk. Klik hieronder op "klik hier" om direct het weersvooruitzichten van Oostenrijk te bekijken. U wordt dan naar onze partnersite gestuurd, waar u terecht kunt voor weersvooruitzichten over vele verschillende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Wilt u meer informatie over het weersvooruitzicht van Oostenrijk, dan kunt u onder aan deze pagina terecht.

Bekijk het weer in:


Kijk voor meer informatie op:

Weersverwachting Oostenrijk
Weer in Oostenrijk
Klimaat Oostenrijk

Te vinden op:

Weersverwachtingen.NL

Weersvooruitzichten Oostenrijk

Voor Weersverwachtingen.nl


Alle bestemmingen

Weersvooruitzichten Oostenrijk

Oostenrijk is een land dat uniek is in vele vormen. Het zal niet echt bekend zijn maar Oostenrijk heeft maar liefst 4 klimaatsoorten. En dat komt bijna niet voor bij zo`n relatief gezien klein land. Oostenrijk is ook uniek door het prachtige weer in de zomer en het ideale weer in de winter. Oostenrijk is ook uniek wat betreft gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking. Daarom gaan er veel toeristen daarheen. En zij komen uit heel Europa en zelfs daarbuiten!

In de vele hoge bergen die Oostenrijk rijk is, vind je het hooggebergteklimaat. Deze bergen liggen in het noorden. Tegenovergesteld, in het zuiden vind je een mediterraan klimaat. Het oosten heeft een landklimaat en het noordwesten een zeeklimaat. Al deze verschillende soorten zorgen ook voor temperatuurverschillen en het aantal zonuren. In het noorden is het een stuk minder warm dan in het zuiden. Ook schijnt de zon in het noorden minder, 1300 uren tegenover het zuiden 2100 uren. Het landklimaat kent een hete droge zomer en een koude winter. Het zeeklimaat tenslotte heeft een vrij warme zomer en een milde winter met veel neerslag. Er is dus een ruim aanbod. Niet alleen wat de streek betreft maar ook wat het weer betreft.

Juni, juli en augustus zijn de fijnste maanden voor een zomervakantie. Er zijn erg veel goede campings in Oostenrijk. Mooie plaatsen om te bezoeken zijn Tirol, Salzburg, Kitzbühel en natuurlijk Wenen. De natuur is erg mooi. Hoge bergen, vele bossen waar je uren kunt wandelen, prachtige dalen en kleine dorpjes. Erg schilderachtig. Erg indrukwekkend.

Het winterseizoen duurt lang in Oostenrijk. De eerste sneeuw valt al in november en kan zelfs in maart nog vallen. Oostenrijk is het wintersportland van Europa. Daar moet je heen. En niet alleen voor de sport maar ook zeker voor de gezelligheid. De feesten die in de avond beginnen gaan door tot zeker in de vroege uren. Ja, gezelligheid, saamhorigheid en wintersport verbroederen de vele toeristen. Er is echt sprake van massatoerisme. De een vindt dat geweldig, de ander wat minder.

Je hebt voor dit jaar besloten om naar Oostenrijk te gaan. Niks mis mee! Integendeel zelfs. Goed gekozen. Maar uhhh, in welk gebied of stad ga je je zomer- of wintervakantie doorbrengen? En wat voor weer hoop je daar te krijgen? Denk je dat de zon daar schijnt in jouw bestemming en in jouw periode? Kan het weer dan zo slecht zijn dat je vakantie in het water valt? Jaaa, daar zit je dan. Wat nu? Kijken, ja, kijken! Er zijn websites waarop je kunt zien hoe het weer zal gaan worden. Je hebt de 7-daagse weersvooruitzichten en je hebt de 14-daagse weersvooruitzichten. Dat wist je eerst niet maar nu wel. Je weet niet wat je ziet. Allemaal bruikbare en betrouwbare informatie. Hier heb je wat aan. Doe er toch je voordeel mee. Haal eruit wat je nodig hebt. Vergelijk en zo maak je jouw keuze. Je weet nu wat voor jou de ideale vakantieperiode is. Je weet nu ook alles over het weer en wat je te wachten staat. En, erg belangrijk, waar je heen zult gaan. En dat dankzij de geweldige 7-of 14 daagse weersvooruitzichten. Maar goed dat je gekeken hebt!