Weersvooruitzichten IJsland


Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over het weer in IJsland. Klik hieronder op "klik hier" om direct het weersvooruitzichten van IJsland te bekijken. U wordt dan naar onze partnersite gestuurd, waar u terecht kunt voor weersvooruitzichten over vele verschillende bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Wilt u meer informatie over het weersvooruitzicht van IJsland, dan kunt u onder aan deze pagina terecht.

Bekijk het weer in:


Kijk voor meer informatie op:

Weersverwachting IJsland
Weer in IJsland
Klimaat IJsland

Te vinden op:

Weersverwachtingen.NL

Weersvooruitzichten IJsland

Voor Weersverwachtingen.nl


Alle bestemmingen

Weersvooruitzichten IJsland

Je gaat niet naar IJsland om daar in de zon bruin te worden. Je gaat naar IJsland om zijn natuur en om zijn natuurverschijnselen. Er zijn kraters en sneeuwbedekte eindeloze vlakten. Tel daarbij op de warmwaterbronnen en vulkanen en je hebt IJsland. Het eiland heeft een ietwat sombere uitstraling omdat de zon daar niet veel uren maakt. In het noorden ongeveer 1000 uren, in het zuiden ongeveer 1200 uren. Bij IJsland zijn altijd depressies aanwezig. Daardoor valt er erg veel regen en is er altijd wind. Vooral in het zuiden. In het noorden komt de neerslag uit de hemel als sneeuw. Van de totale oppervlakte wordt slechts 30 procent bewoond.

IJsland heeft koele zomers. De gemiddelde temperatuur is dan 15 graden. Ooit is er een uitschieter geweest van 27 graden! Vanaf mei tot augustus is het bijna 20 uur per dag licht. In het noorden gaat de zon helemaal niet meer onder vanaf begin juni. Vanaf het einde van deze maand wordt het weer langzaam donker. Tijdens de zomerperiode kun je in IJsland geweldig zeevissen, raften en wandelen op de gletsjers.

In de winter kan het flink vriezen. Normaal tussen de -3 en -15 graden. De eerste sneeuw komt er aan rond de Kerstdagen. En deze blijft lang liggen. Ondanks de sneeuw en ondanks de kou is er geen wintersport van betekenis in IJsland.

Waarom dan wel naar IJsland? De lucht is puur, het water en de aarde zijn zuiver. Dat vind je nergens anders over de hele wereld. De natuur is ruig, hartstikke ruig. De natuur is niet alleen mooi, nee, de natuur is overweldigend, indrukwekkend en groots. Al deze ingrediŽnten hebben een geweldige aantrekkingskracht. En steeds meer toeristen ondervinden deze magische kracht. Ze worden als het ware gedwongen om volgend jaar weer te komen, en zij doen dat ook. Ze worden gevangen door de serene stilte, de intense rust en de schitterende schoonheid van het land.

Waar dan heen? Ga je in de zomer dan is het handig om te weten waar je moet zijn om optimaal van de zon te kunnen genieten. Bekijk dan eens een website met daarop de 7-daagse weersvooruitzichten. Er is ook zeker de 14-daagse weersvooruitzichten te zien. Neem er rustig de tijd voor en maak daarna je keuze. Voor jou zullen er geen extreme verrassingen meer zijn. Ben je van plan in de winter te gaan dan is het zeer de moeite waard om zo`n website te bekijken. Je kunt dan de 7-daagse weersvooruitzichten bestuderen. Je weet dan wat voor jou de meest gunstige tijd is. Ga je IJsland doen voor twee weken, dan is het aan te bevelen de 14-daagse weersvooruitzichten gade te slaan. Op deze manier heb je alle betrouwbare informatie binnen. Jouw vakantie kan wat dat betreft beginnen.

Het kan zomaar gebeuren hoor. Het weer wil eens een dag niet meewerken. Nooit getreurd. IJsland geeft je zoveel mogelijkheden om je te vermaken. Zeker op natuurgebied is er veel te zien, te bewonderen en van te genieten. Maak dan vooral foto`s. Zeggen meer dan duizend woorden, wordt wel eens gezegd. En dat is waar! Later, bij het bekijken van de foto`s zullen je gedachten teruggaan naar dat mooie magische land. Je kunt er niet meer omheen, je moet er weer heen. Doe dat maarÖ